Fölning!

oh herre Gud vilket litet mirakel som tittade ut tidigt i morse! Ett litet vackert hingstföl e Diarado u Be Beautiful ue Colmar (Colman) uu Byzance (Robin Z) jag är så stolt! Hon skötte allt galant enligt skolboken. Han är uppe och står han diar har bajsat och kissat. Allt man begär! Helt underbar.

Han ska heta Beau Diamant som betyder Vacker Diamant på franska. För det är ju precis det han är! Jag är helt helt kär.

IMG_1015 IMG_1020 IMG_1028 IMG_1031 IMG_1035 IMG_1039 IMG_1042 IMG_1047 IMG_1049

Fortsättning följer!

Mediterranean Tour

Hej för ett tag sen drog tävlingssäsongen igång på allvar här i Spanien. Nu är alla tourer i full gång men det ser ut som att majoriteten har dragit sig till Sunshine Tour i år. Förra året var det den berömda Oliva som drog de flesta svenskar. Dock ser jag att många även valt att besöka den nya i Malaga som vi besökte förra året Mijas. Dit vi dessutom är på väg nästa vecka för att tävla i 3 veckor.

För mig i alla fall så började det i Oliva MET för nån vecka sen. Vi åkte för att tävla i 2 veckor med 4a hästar. Så blev det dock inte. Det kom århundrades oväder in över oss och gav både snö regn hagel och minus grader i flera dagar på rad. Tävlingarna blev inställda i nästan en hel vecka. Vilket betydde då att många klasser som vi skulle ha ridit blev inställda. Unghästarna hoppade i snitt 4 klasser på dessa veckor. Caretto hoppade mest med sina 5 rundor och samtliga på prislistan 130 4a 130 2a 140 11a 140 1a och 140 GP 4a!! Mycket bra start på året för henne. Chodec hade minst antal rundor men eftersom han varit borta en längre tid så var jag bara glad att han kunde delta över huvutaget. Han fick som bäst en 7e plac i 140! Unghästarna Q och Chanel har gjort enorm utveckling det är så roligt med unghästar. Chanel har verkligen börjat fatta vad det handlar om och har näst intill börjat bli lite het på hinder.

Nu är vi som sagt strax på väg ner till Mijas med samma gäng igen. Vi hoppas på bättre lycka med vädret och många fina rundor och lite rosetter och pokaler oxå. 🙂

IMG_4241 IMG_4254 8780E4F5-C4A8-41C3-AAB9-7244C4EE4E97 IMG_4284 IMG_4288

Oliva, Spain - 2017 January 28:  during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 Bronze - 140. (photo: 1clicphoto.com I Nicole Ciscato)

Oliva, Spain – 2017 January 28: during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 Bronze – 140.
(photo: 1clicphoto.com I Nicole Ciscato)

Oliva, Spain - 2017 January 24:  during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 6 years - 125. (photo: 1clicphoto.com I Herve Bonnaud)

Oliva, Spain – 2017 January 24: during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 6 years – 125.
(photo: 1clicphoto.com I Herve Bonnaud)

Oliva, Spain - 2017 January 18:  during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 6 years - 130. (photo: 1clicphoto.com I Nicole Ciscato)

Oliva, Spain – 2017 January 18: during CSI Mediterranean Equestrian Tour 1 6 years – 130.
(photo: 1clicphoto.com I Nicole Ciscato)

IMG_4340

God Jul!

Oj vad tiden går!! Jag har totalt glömt bort att skriva. Men nu kommer en liten snabb uppdatering och sammanfattning av hösten.

Det blev inte alls så mycket tävlingar som jag hade tänkt i höst. Vi har i stället ägnat oss åt mest rehab och träning och lite nationella tävlingar med dom ”äldre” hästarna.

Figaro såldes här i Oktober till Italien det var faktist rätt roligt. Han såldes enbart genom Instagram. Dom är jätte nöjda med honom och han har redan kommit 3a på en stor tävling där.

Caretto och Chodec är dom som har fått tävlat lite i höst. Och dom har presterat super bra båda två. Caretto har vunnit flertalet klasser och även den stora finalen i början på november. Chodec har oxå mest levererat felfria rundor. Och jag hoppas att vi kan etablera honom mer i 140 vuxna klasser nu när har blir hela 8 år. Vart tar tiden vägen??? Caretto blir nu 10(!) år…

under dom senaste internationella tävlingarna här i advent så var Ellen Whitaker här och ”letade” hästar. Hon provade 2 av mina och blev hel kär i Carro. Efter mycket övervägande så valde vi att inte sälja just nu. Men jag är otroligt tacksam att fått lärt känna henne och hennes spanska man Antonio. Jag hoppas vi kan göra affärer tillsammans i framtiden.

Efter tävlingarna nu har det inte hänt så mycket. Unghästarna jobbar på och förbereds för fullt inför kommande 6 år sesång. Jag börjar känna mig lite hoppfull om att dom kanske börjar bli mogna nog.

I det stora hela är jag hyfsat nöjd med året dock blev det inte så mycket tävling som jag hade planerat från början så nu har jag redan bokat in både Oliva och Mijas för vinter och våren. Därefter blir det antingen Oliva igen eller Magna innan vi återvänder till Sverige. Jag känner mig riktigt taggad! Har ju dessutom precis köpt mig en riktig skönhet 3årig hingst efter L’aveu x Chartago ska bli intressant och jag hoppas på att få en eller två hästar till Falsterbo. Ett par föl ska vi oxå få i sommar genom Bella (Busans avkomma) som nu är 3år och betäckt med Diarado. Samt Jennies Miracle som är dräktig med Corland. Så en intressant kommande sesång ska vi få.

Nu ska vi fira jul i Andorra med Isaacs familj. Så jag önskar er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!!!

 

img_3745 Naomi är 1år idag!img_3748 Caretto plockar priser

img_3854 Chodec på CSI2*img_3900 Nya hingsten. img_3929 Conthabal imponerar

img_3939 Figaro är såld

img_3951 Metropolis!

img_3952God Jul och Födelsedag

img_2661 Chanel och jag har en intim stund tillsammans  img_2683 Chodec

img_2693 img_2694Caretto vinner GPn

Sverige bra men Spanien bäst

så då var vi tillbaka i Spanien igen efter några månader i norr! Det har varit överlag en bra sommar tycker jag med bra tävlingar och vädret helt ok men klar förbättring mot för förra året. 4 dagars körning genom Europa och man kan lugnt säga att Augusti är en mycket bra månad att köra i Sverige men en mycket dålig månad att köra i Tyskland och södra Frankrike. Dag 2 från Sverige till Tyskland tog en evighet. Vi räknade ut en snitt hastighet på 60km/h … Suck. Resan tog mer än 12h men till slut kom vi fram till en väns stall norr om Frankfurt! Otroligt vilket ställe så stort och fint! Dag 3 gick i nedförs backe. Vi körde Luxenburg Frankrike ner till Lyon. Vägarna var bra och ingen trafik eller väg byggen så dit kom vi 3h(!) innan beräknad ankomst!! Å det var bra för temperaturen började stiga rejält då upp över 30 grader. Hästarna hade tagit resan så långt väldigt bra trotts värmen men det var ändå skönt med en längre vila. Dag 4 startade vi lika tidigt som övriga dagar 5:30 för att i förhoppning om att denna dag oxå skulle flyta på lika bra som dagen innan. Dock så var det BETYDLIGT mer trafik än vi kunde drömt om. Det flöt ändå på ok men semester tider ner mot franska kusten var fullt av bilar och resande oavsett tid på dygnet. I gränsen till Spanien södergående gick det rätt bra men norrgående var det totalt stop i flera mil!!! Jag mätte lite själv och fick kön till ca 3 mil efter gränsen. Tur man inte skulle norrut! Fram kom vi tillslut och hästarna var väldigt varma och svettiga men hemma var dom och jisses vad glad dom blev 😆 På em/kvällen tog vi och åkte ner till stranden för en mys middag och fira ankomsten.

I går söndag så hade vi bokat in att springa Color Run i Bcn. Så kl 9 for vi å sprang 5km i 30 graders värme. Men roligt var det! Därefter tog vi oss ett välförtjänt dopp i havet å herregud så underbart det var. ❤️

Dock när vi låg där i vattnet å guppade så började tankarna på den vanliga värden och det galna som händer runt om kring oss och man började tänka ”tänk om!” Och så plötsligt så hördes en väldigt hög smäll en bit bort och hela stranden tystnade … Det var skit läskigt, man vet ju aldrig och det märktes så tydligt att alla tänkte samma sak! Nu var det inget denna gång men det märks att alla har samma tanke och rädsla för att nåt kan hända när som hällst!

Idag är det över 30 grader igen och vi ska strax åka och bada en sväng innan hästarna skall motioneras på kvällen 🙂

image Chodec i Frankrike! image I mål på Color Run image Ett av hindren på banan!imageEn shar pei puss till Daniel!

Hörs snart igen!

Besos!

Vi rider inte världscupen, men…

Det har varit några bråda dagar nu på slutet. I helgen var vi till min gammla hemma klubb Sundsvalls Rid Klubb och deras Summer Show. Det kunde inte gått mycket bättre. Caretto vann en 130 och kom 4 a i en annan. Figaro var felfri i 2 av 3 klasser och 130 känns bus enkelt för honom sådet tackar vi för! Chodec var stjärnan han var 3 a i den inledadnade 140 dock endast 2 placerade. Sen vann han sitt livs första klass en 130 och avslutade sedan helgen med att bli 3a igen i 140!!! Grym helg!

Därefter skyndade vi oss hem och jag fortsatte ner till Arlanda för att flyga ner till Falsterbo och försöka hjälpa min syster till unghäst final. En lite sämre första dag med mycket nerv slutade på 4 fel tyvärr. Men med en mycket snygg upphämtning räddade hon situationen och äran och nollade i den följande 125 klassen! Mycket snyggt och bra gjort. Lugnt och städat. Slutade i totalen på delad 30e plats 10 utanför final av hela 150 ekipage! Bra jobbat å lycka till nästa år igen.

Vi hann med en del shopping innan vi var tvugna att lämna detta Nirvana för hästmänniskor.  Vi lastar bilen och skyndar oss hem innan det värsta vädret börjar. Måååånga timmar hem. Nästan 13h inkl stop och omledning i trafiken.

Hemma kl 6:30 på morgonen å man känner sig mer död än levande det har varit riktigt hektiska dagar. Jag sover nästan hela dan så skönt.

Dock idag var det back to work å eleverna strömmar hit (tacksamt ni är välkomna ) jag spenderar även x antal timmar i mina otroligt sköna sadlar som idag var extra bekväma på otroligt fina hästar! Konstigt det också när dom vilat 3 dagar …

Jag minns en känsla jag hade när jag jobbade hos Nick Skelton och även när man varit till andra stor ryttare och ridit deras hästar. Den där känslan man bara drömmer om att få ha på sin egen häst, så välutbildade och så otroligt mjuka och elastiska som är nästan tankestyrda. Eller när man sätter sig i en ny modern bil som är mycket bättre än det man är van och allt känns bara helt fantastiskt och man nästan svävar fram!!! Ja ni kan föreställa er!   Den känslan!! Den fick jag idag på en av mina hästar! Så välriden, så elastisk, så rytmisk, så avspänd, så samarbetsvillig , så förbaskat j**** bra! Jag är ingen världscup ryttare, men… Här verkar jag gjort nåt bra, och på god väg mot framtida mål!image image väkdigt bra priser i Sundsvall och vi vann en hel pall med spån från Stall Pellets!image Hans första vinst i karriären!image image image image image Min syster och Lets Go van het Hagehofimage image Cool bild på min fantastiska Chodec!

 

 

Chodec!

Vilken resa jag och Chodec har gjort! Jag köpte honom osedd i fjol och fick en smärre chock när jag efter Falsterbo hämtade upp honom i Skåne! 180(!) ingen hade sagt till mig att han var så stor!! Å där började alla problem. Han var livrädd för sig själv och alla/allt andra/annat. Han gick inte att lasta. Han vägra gå ur boxen han vägra gå in i boxen. Han vägra gå in i stallet. Han bara ställde sig på bakbenen och sparkade hej vilt! ( en häst på 180) vi alla hade en jäkla respekt för den hästen. Å jag ångrade mitt köp rejält. Vi tränade varje dag på att utmana hans rädslor och försöka få honom att följa oss. Efter ett tag blev det lite bättre.

Efter en månad sparkade han mig över armen och i huvudet och förlorade medvetandet och minnet i ungefär 6 timmar. (Minns inte än idag vad som hände). Då vågade jag inte handtera honom längre. Jag hade en känsla av att nåt var fel med hästen. Han vägrade lyfta bakbenen så vi fick droga honom hela tiden för hovslagaren. Jag åkte till Spanien i september och problemen bara fortsatte och jag blev mer och mer rädd och vågade tillslut inte rida honom. Han var så nervös och exploderade hela tiden helt plötsligt. Jag ringde min veterinär i Spanien å bad om hjälp. Vi måste hitta nåt som är fel. Det är inte ett normalt beteende av hästen.

Han sa direkt att hästen hade sjukt ont i rygg/länd/kors och att han knappt kunde gå. Inte konstigt att han reagerade som han gjorde. Han sa att nåt måste ha hänt hästen för länge sedan ett trauma mot ryggen. Och han saknar ju misstänksamt en massa tänder också. Jag kontaktar säljaren men dom hävdar att allt är som det ska och att hästen funkat prick fritt hos dom. 😞 Uppgiven, rädd och osäker vet jag inte riktigt hur vi skulle gå vidare. Min räddare till veterinär säger att han aldrig sett en värre häst och talar om en behandlings plan och säger lite snällt att om hästen är 30% bättre efter första behandlingen så blir han jätte glad men att jag inte ska ha så höga förväntningar och att detta kommer ta lång tid. Men han sa samtidigt ”När jag är klar med den här hästen kommer du aldrig vilja sälja den! Det kommer bli din bästa häst”  Vi behandlar och gör en plan med en kiropraktor. Problemet kvar står ju dock att han inte lyfter benen. Så vi får ge lugnande varje gång. Hästen ska sedan inte hoppa på 2 månader men ridas. Å jag var ju fortfarande livrädd för att rida honom. I stallet i Bcn så letade jag ryttare varje dag som ville rida honom. Vissa dagar red jag själv men ledde honom in och ut från banan. Vid jul var fortfarande hästen galen och jag kunde inte förstå varför. Dock började hoppning bli bättre och han använde kroppen bättre. Jag var otroligt nära på att sälja iväg honom för inga pengar alls då jag var helt uppgiven med honom. Då slog det mig! Fodret!!! Vad äter han för foder? Jag hade bytt foder när jag flyttade hit. Eftersom hästen var sjukt tunn fick han ett protein rikt foder men också ett foder med mycket energi. Så bort med det och tillbaka till bara protein foder.

Det var vändningen/ räddningen. Han blev en ny häst! Så snäll och lugn och helt plötsligt ridbar. Självklart fortfarande pigg och busig men nu mera handterbart och kontrollerat.

Två månader senare åker vi på tour och det är första starten han gör sen augusti. Efter 4-5 veckor är det en ny häst som helt plötsligt går felfritt i 140 klasser och är min bästa häst?!?! 😮

Nu i helgen går han lag finalen på Strömsholm felfri i första rundan till sista hindret som han tyvärr dök ner lite för tidigt till bakbommen men annars en felfri runda 140(!) såå imponerande å så lätt ridet. I andra rundan fick han först oxern på två kombinationen det kändes som att han inte riktigt orkade trycka ifrån ordentligt då allt i övrigt stämde perfekt. Och sen fick han även bakbommen på en oxer i trekombinationen samma anledning han hoppade inte riktigt klart hindret utan fokuserade lite för mycket på c hindret. Men helt sjukt vad han utvecklats och vilka lov ord jag börjar få på denna häst nu.

Dessutom gick han 2 felfria rundor och en på 4 fel i Polen förra veckan. Plus att han gjorde en till 140 på Strömsholm i fredags med mycket godkänt resultat.

Just nu den roligaste hästen och den mest lovande unghäst jag har för framtiden.

Ronald Tunholm citat ”vilken cool häst” 😆 Blod svett och tårar men nu är vi på väg! Även om det är långt kvar!

image image  image image image image image

 

image

 

Jag vill med detta säga ett stort Tack till mitt underbara team Pepe Simo (vet) Patricio (Fysio) Edu Mares (hovslagare) min familj och sambo som peppat stöttat och hjälpt mig! Även Raul (vet) som alltid ställer upp när jag än behöver honom och minsta lilla grej. Utan er hade inte detta gått! Love u guys! Xxx

 

Fredagen den 13e

Det gick sådär för mig nu kan man säga… Fredagen den 13 e var inte min tur dag. Till att börja med så är det min döde mans födelsedag så mina tankar är på annat håll och känslorna på högvarv redan.

Dagen börjar med att jag får reda på att Magna är inställt men ingen har meddelat mig detta. Jag meddelar förbundet och inte ens dom vet att det är inställt 😳 Magna WTF??? Jag börjar kolla runt igen då hela min resa hem till Sverige var planerad efter denna tävling. Det går så där. Ok Baltica men det är såååå långt dit härifrån.. Men ok jag kontaktar dom och dom säger att det är ok så ok jag börjar planera om min resa och mina stop efter vägen. Det kommer bli en lååång resa… Okej jag åker därefter till stallet med en väldigt dålig känsla i magen, kommer in i stallet och gör som vanligt och checkar av alla hästar (ELucky står längst bort) alla ser okej ut tills jag kommer till Lucky jag ser redan på långt håll att hon mår dåligt, jag tittar in å hästen har den största senan jag nånsin sätt.. Senskada delux! Fuck… Jag går till veterinärerna som kommer, när dom ser hästen säger dom Aj fan (på spanska) inte direkt det man vill höra. Det här ser inte bra ut, nä jag vet 😞 Vi ultraljuar å konstaterar senskada, inte värsta värsta men det kommer ta tid. Så det får bli avelsboxen med henne nu i stället.. Tråkigt men tur hon är ett sto i alla fall.

Ok så nästa dag får jag ett meddelande från min groom i Sverige som skulle flyga ner till veckan. Hon har ramlat av och skadat sig rejält!! Noooo!!! Nu är jag definitivt körd, ingen groom ingen show så är det ju tyvärr. Detta blir i så fall tredje tävlingen jag måste ställa in pga detta problem. Min vår har inte alls börjat bra och det verkar bli en tävlingsfattig sesång. 😞 Så just nu så står jag å vet inte alls hur jag ska göra, å om jag inte åker vad gör jag då? Stannar å inväntar kommande tävlingar här eller åker jag hem? Suck… Lite avtrubbad blev jag.

imageLuckys ben efter kylning å behandling så lite bättre.

Regn som snö!

Hej alla. Hemskt ledsen för dålig uppdatering. Dagarna bara flyger förbi. Här lever livet vidare. Vi rider tränar och tävlar lite grann. Dock har inte våren blivit som jag tänkt mig. Vi blev tvugna att avbryta Mijas och åka hem tidigare. Därefter var jag tvungen att ställa in Oliva pga hovslagar problem. Jag har längtat efter att få åka till Magna Racino och tävla å nu så har dom ställt in tävlingen 😳😡😢 så nu verkar det bli att vi åker till Polen i stället. Det blir en väldigt lång och jobbig resa för mig men vi är ju nästan hemma då så det får väll bli så.

Här har det regnat och varit dåligt väder till och från i en vecka nu samtidigt som ni i Sverige har haft högsommar värme. Problemet i det här landet när det regnar är som i södra Sverige när det snöar. Inget fungerar. Folk kan inte köra bil mobil verket lägs ner å det blir allmänt kaos. Men men det händer ju inte så ofta i alla fall.

Så förutom det är vi snart på g hem över sommaren. Å hoppas på en bra sommar med mycket sol och värme å bra tävlingar. Alla hästar är i full träning och vissa har förbättrat sig massor medans andra fortfarande behöver mer träning. Ett par stycken kommer försöka säljas i sommar så letar ni nåt hör av er!

image

Costa DelSol Tour v2

Hej igen. Förra inlägget blev aldrig uppladdat så nu kom det två väldigt tätt. Andra veckan är nu slut. Och resultatet går stadigt uppåt. Det gillas. 5 åringarna hoppade super och dag ett var båda placerad. Quiland som 3a och Chanel som 4a. Figaro var felfri men lite långsam då vi missa ett par svängar men fick ändå en placering. Dag 2 var båda 5 åringarna till omhoppning i final klassen. Quiland sprang riktigt fort men vi fick ett missförstånd på sista så ett ner tyvärr. Han fick dock en övrig placering. Chanel rev första i omhoppningen så vi tog en stabil skol runda. Hon hoppade helt super. Figaro fick en rutin runda att lägga på kontot då han fick två bommar ner på slutet av banan.

På torsdagen så beslutade jag att låta 5 åringarna vila då dom hoppat så bra dagen innan. Men Figaro fick gå en runda till. Och han hoppade både felfritt och fort och vann sin klass!!! Även Caretto hade eld i baken denna dag och blev 2a med ynka 2 hundradelar från vinsten i 140 klassen.

På lördagen så hoppade Caretto en 140 bed jump off. Och gjorde en mycket fin första runda och gick till omhoppning. Väl där så hoppade hon super och vi snävade på väldigt bra. Trotts att jag höll ut vägen och försökte säkra upp så rev hon ett hinder mot slutet och sen även nästa hinder. Lite oturligt då hon knappt var i dom och vi hade annars vunnit med över 2 sekunder. Nu fick vi nöja oss med en 10e plats. Chodec var inte sämre han i sin 130 klass och hoppade som aldrig förr. Ett ner men slutade ändå på en 10e plats han med.

På söndagen så fick Caretto vila och förbereda sig för sin 145 start på torsdag. Men Chodec fick gå en 130 speed class. Och han sprang inte så fort men snävt och felfritt och hoppade in sig på en 6e plats!!! Så ett bra avslut på veckan och vi är alla mycket nöjda. En vecka kvar nu innan halvtid.

 

imageBästa teamet

 

imageFigaro provas av kund från SydAfrikaimageFigaros vinstimageunghästarna hoppa vattengrav.

 

Costa del sol v 1

Första veckan är nu avklarad här. Det har varit storm ända sen vi kom. Hindren flyger som en kortlek på banan. Å inatt blåste ett av tältstallen sönder. Dom säger att det är vindar upp mot 104km/h helt galet. Den värsta stormen sen 2012. Å det är över hela Spanien. Den sägs ska pågå till och med den 20/2 så vi hoppas på bättring efter det. Det är inte så roligt här just nu och hästarna har svårt att vila och fokusera.

Trots detta har det ändå gått rätt bra första veckan. Chanel 5år efter Conthagos x Baloubet du rouet har visat framhovarna och redan gjort sig ett litet namn. Hon var 4a dag 1 och 3a i finalen. Detta är hennes livs första tävling och har innan denna vecka aldrig hoppat en bana förut. Quiland 5 årig valack e Quick Lauro Z x Pascal har också gjort 2 felfria rundor. Dock inte med samma stil och klass som Chanel men jag tror mycket på den hästen till framtiden. Figaro 6 år e Vigaro har imponerat stort på oss alla och var 4a dubbel nolla i vecko finalen. Övriga dagar har han haft ett ner men varit väldigt snabb och hoppat super.

Caretto började veckan med att vara väldigt överladdad å fick en bom i den inledande 140 klassen. Dag 2 var det storm och hon var tok spänd första halvan av banan och fick då två bommar ner. Sista dagen hoppade hon mer avslappnat dock så var inte min ridning den bästa då jag tänkte på föregående rundor och kände mig lite otrygg. Men trots det så lyckades vi springa in en 6e plats av nästan 70 hästar. E Lucky har inte varit på topp så vi har i stället för att tävlat fullt ut i helgen gjort några skolrundor för att få henne lite lydigare. Så vi hoppas på en bättre andra vecka. Å till slut den största Chodec. Valack 7 år e Guidamn Sohn x Centograf han fick börja med att jogga runt 2 120 klasser innan vi tog steget upp till 130. Han hoppade super hela banan men med hans storlek så har vi stora problem med kombinationerna så även nu då han fick 2 bommar ner i den extremt korta 3 kombinationen. Men i övrigt felfri. Så det finns hopp. Påt igen nästa vecka bara. 🙂

imageChanel

 

imageFigaro

 

imageCaretto

 

image

 

imageNikki

 

imageStable

 

image