Tävling, tävling och tävling!

Hej från Spanien! Just nu är det fullt upp. Tävling tävling och åter tävling. Knappt man hinner tänka.

Min hästakötare Kata som fick hästen på sig mår bättre hon är i stallet och hjälper till så gott hon kan men i mellan åt har hon väldigt ont stackarn. 🙁 men det verkar som att vi klarar oss på dom vi är. Hästen skickade vi tillbaka så den är inte kvar längre. vilket betyder en häst mindre att jobba med och mindre personal. Det märks att vi är en kort men än så länge så har vi löst alla problem som dykt upp svårigheten blir när alla åker hem och det bara blir jag och Kata kvar. men vi får ta det då.

Min skada är lite bättre benet är fortfarande lite svullet och man kan tydligt känna skadan och vätskan som bildats i benet, men läkarna säger att vi ska vänta tills touren är över ifall jag måste operera eller dylikt. Så det blir nog bra tillslut.

Tävlings mässigt går det riktigt bra! Carro är som vanligt stjärnan och har placeringar i alla sina starter hittills och top 5 i alla utom 2! helt sjukt!!! GPn i söndags var vår livs bästa runda! Den var så sjukt stor och svår! Men hon hoppade med sån lätthet! Inget hinder är för stort eller för svårt för den hästen. Kan knappt vänta tills hon kan börja gå Världs Ranking Klasser (LR) men jag är tålmodig och väntar med debuten ett litet tag till. Vill känna att allt stämmer till 1000 innan vi debuterar.

Tyvärr i söndag så var det en häst som kraschade i Guld GPn och bröt benet så den avlivades senare på kvällen :'( Det går så fort. Tyckte banbyggaren hade byggt en väldigt dum kombination som många fick problem med och som tyvärr kostade en hästs liv. Avståndet mellan a och b var på tok för kort så den försökte gå på ett språng i stället för 2.

Viva blir bättre och bättre, vi tar det fortsatt väldigt lugnt rider snälla 130 klasser lite långsamt och samlar rutin. Men hon börjar hoppa denna nivå rätt bra nu och gör fler och fler felfria rundor. Men en helg till får hon på denna nivå innan vi går upp ett snäpp. och lika så Caretto!

Nila har debuterat 140 med bravur! Felfritt och placerad! dag 2 fick hon också hoppa 140 men var då mycket mera matt och kändes inte riktigt lika fin trotts en felfri grund hoppning. Så denna vecka får hon gå ner lite i klass och hoppa i helgen i stället 120-130. Sen får vi se igen när vi går upp och försöker igen. Men banorna i alla klasser har varit väldigt höga och svåra.

Lucky är en kanonkula. Liten envis ponny lik häst men så lätt hon hoppar å med en sån spänst. Inte den mest stor hoppande hästen men hennes attityd och vilja kan ingen klaga på. Jag ÅLSKAR att rida henne hon är helt otrolig! Var 5a i en 130 förra veckan med 80 startande! i morgon är det dags igen.

Jag rider alltid mina hästar endast 2 klasser per vecka när dom går på max höjd! Jag vill spara på krutet dom ska hålla hela året och om dom hoppar bra så räcker det gott och väl med 2 klasser. Man måste lära sig att ta till vara på hästarna och inte ta ut dom för mycket.

IMG_4725

IMG_4729 IMG_4723 IMG_4627

Detta var nog allt för denna gång! Uppdaterar snart igen!

Xoxo / H

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Kloka ord Hannah